Hella Van der Jeught muziektherapeute

Ik ben Hella. Ik luister graag, ik zing graag, ik denk graag, ik dans graag en ik ben bovenal graag muziektherapeute.

Mijn relatie tot muziek

Toen ik op zesjarige leeftijd mijn eerste pianoles volgde, ging een nieuwe wereld voor mij open. Vol enthousiasme en motivatie oefende ik dag na dag. Toen wist ik nog niet dat ik veel méér deed dan louter de pianoliedjes oefenen. Ik ontwikkelde mezelf en creëerde iets waaraan ik mij kon vasthouden, iets waarop ik kon terugvallen, iets waarin ik rust vond en iets waaruit ik plezier en voldoening haalde. Die pianolessen, dat bezig zijn met muziek en met mezelf, werden stilaan een deel van mijn identiteit.

Dat stukje van mezelf heeft zich een weg gebaand doorheen mijn studiekeuze en professionele ontwikkeling tot muziektherapeute en reflecteert zich in mijn relatie tot muziek, in mijn relatie tot anderen en in de kostbare dynamieken die tevoorschijn komen tijdens muziektherapiesessies.

Ikzelf als muziektherapeute

Doorheen de masteropleiding tot psychodynamisch muziektherapeute, heb ik ervaring opgedaan in het klinische werkveld van het universitair psychiatrisch centrum te Kortenberg. Nadat ik in 2018 afstudeerde aan het Lemmenstinstituut (Luca School of Arts), heb ik me in de vluchtelingenkampen op Lesbos verdiept in het muziektherapeutisch werk rond trauma. Nadien heb ik me in Noorwegen ondergedompeld in de ‘community-based music therapy’, een samenlevingsgerichte muziektherapeutische benadering.

Deze ervaringen zijn van grote invloed op mijn verdere ontwikkeling als muziektherapeute. Ik ben dankbaar de kans gekregen te hebben om muziektherapie in verschillende settings te verkennen, mijn ervaringen te bundelen en ze nu in te zetten in mijn zelfstandige praktijk.

Contacteer mij

Per telefoon, e-mail of via het online formulier